Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl
muzykowanie ogloszenie.onuse.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filet z pstrąga z pieczarkami i śmietaną
27-07-2013, 18:22
Post: #1
Bartosz Offline
Member

***


Liczba postów: 93
Dołączył: 2013Jun
Reputacja: 0
Thanks: 11
Given 5 thank(s) in 5 post(s)
Filet z pstrąga z pieczarkami i śmietaną
Danie na 4 osoby, kaloryczność 120 kc (100g), czas przygotowania 40 min.,
potrawa łatwa i średniodroga

Składniki:
  • 4 filety z pstrąga,
  • 40 dag pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 20 dag żółtego sera,
  • 250 ml. śmietany,
  • vegeta, pieprz,
  • 1 cytryna,
  • rozmaryn,
  • oliwa, mąka,

Wykonanie


Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Doprawić vegetą, pieprzem i rozmarynem, oprószyć mąką i usmażyć na oliwie na złoty kolor.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę i udusić razem z pieczarkami do miękkości. Pod koniec dodaj śmietanę. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, ułożyć ryby, pieczarki, posypać serem startym na tarce o grubych oczkach. Zapiekać w
średnionagrzanym piekarniku do stopnia sera. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Dobra rada

Pstrąga można zastąpić filetami z morszczuka lub mintaja.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Wiadomości w tym wątku
Filet z pstrąga z pieczarkami i śmietaną - Bartosz - 27-07-2013 18:22

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi Wyświetleń: Ostatni post
  Jajka z pieczarkami Agata 0 290 23-07-2013 10:13
Ostatni post: Agata

Skocz do:

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)