Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl
muzykowanie ogloszenie.onuse.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leczo wekowane
29-07-2013, 16:12
Post: #1
Bartosz Offline
Member

***


Liczba postów: 93
Dołączył: 2013Jun
Reputacja: 0
Thanks: 11
Given 5 thank(s) in 5 post(s)
Leczo wekowane
Paprykę i pomidory myjemy. Z papryki wykrywamy gniazdka nasienne i kroimy
paprykę w niezbyt długie paski. Pomidory kroimy na 4 części, które następnie kroimy w poprzek (na 8). Cebulę kroimy w niezbyt cienkie półplasterki i tak samo postępujemy z kiełbasą. Przygotowujemy garnek, na którego dno wlewamy olej. Podsmażamy na oleju cebulę do zeszklenia, a następnie zarumieniamy pokrojoną kiełbasę. Do przygotowanego garnka wrzucamy najpierw przyrumienioną kiełbasę, następnie cebulę i pokrojoną paprykę z pomidorami. Doprawiamy wstępnie niezbyt dużą ilością soli, pieprzu i papryki w proszku. Najpierw nie mieszając pozostawiamy na ogniu pod przykryciem do momentu aż papryka i pomidory puszczą sok. Gdy to nastąpi mieszamy składniki i dalej dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, gdy papryka będzie miękka mieszając, co pewien czas. W ten sposób przygotowane leczo porcjujemy do słoików i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 100-120 st na 30 min. Po zawekowaniu dokręcamy mocno nakrętki i stawiamy na 20-30 min "do góry dnem".
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Wiadomości w tym wątku
Leczo wekowane - Bartosz - 29-07-2013 16:12

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi Wyświetleń: Ostatni post
  leczo Agata 0 716 14-08-2013 15:56
Ostatni post: Agata

Skocz do:

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)